Je woning stormbestendig maken: investeer in je woning

Gepubliceerd op: 30 januari 2023

Als het gaat om de voorbereiding van je huis op een storm, zijn er veel dingen die je kunt doen om je huis stormbestendig te maken. Maar een van de beste investeringen die je kunt doen is in je huis zelf. Als je ervoor zorgt dat je huis aan de voorschriften voldoet en goed is onderhouden, is het beter bestand tegen harde wind en zware regenval. Investeren in stormbestendige ramen en deuren zal ook een lange weg gaan in het beschermen van je huis tegen schade.

 

Bliksembeveiliging

Eén van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je huis voor te bereiden op een orkaan is het installeren van bliksembeveiliging. Dit beschermt je huis tegen brand door blikseminslag.

Een goed bliksembeveiliging systeem omvat:

  • Een aardpen, die in de grond wordt geslagen om de elektriciteit veilig van je woning weg te leiden.
  • Een aardingsgeleider, die alle metalen voorwerpen in je huis verbindt en aardt, zodat ze niet onder stroom komen te staan.
  • Een bliksemafleider, die op het dak wordt gemonteerd en je huis beschermt door blikseminslagen te onderscheppen.

Je kunt zelf een bliksembeveiliging systeem installeren of een vakman inhuren.

 

Wat is stormbestendig maken?

Stormbestendigheid is het proces waarbij je huis beter bestand is tegen schade door harde wind en zware regenval. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je huis stormbestendig te maken:

  • Versterk je dak. Zorg ervoor dat je dak stevig vastzit aan de rest van je huis en dat het bestand is tegen harde wind.
  • Installeer stormluiken of slagvaste ramen en deuren. Dit helpt je huis te beschermen tegen rondvliegend puin en waterschade.
  • Muren versterken en daken. Je kunt dit doen door op kwetsbare plekken multiplex of metalen beplating aan te brengen.
  • Trim bomen en struiken rond je huis. Dit zal helpen voorkomen dat ze je woning beschadigen als ze tijdens een storm omwaaien.

Door deze stappen te nemen, kun je helpen jouw huis te beschermen tegen schade tijdens een zware storm.

 

De voordelen van stormbestendigheid 

Het stormbestendig maken van je woning heeft verschillende voordelen:

  • Het kan helpen je huis te beschermen tegen schade.
  • Het kan je helpen dure reparaties te voorkomen.
  • Het kan je gemoedsrust geven in de wetenschap dat je huis beter is voorbereid op een zware storm.

 

De stormbestendigheid van je woning onderhouden

Het stormbestendig maken van je woning is een continu proces. Je moet regelmatig controleren of al je storm beveiligingsmaatregelen nog steeds effectief zijn. Dit is vooral belangrijk als je in een gebied woont dat gevoelig is voor zware weersomstandigheden.

 

Conclusie

Het stormbestendig maken van je huis is een investering in je veiligheid en zekerheid. Door de tijd te nemen om je huis voor te bereiden op zwaar weer, kun je de schade tijdens een storm tot een minimum beperken.

 

Meer lezen?