Woontrends

Het is een spannende tijd om je te verdiepen in de nieuwste woontrends. Het meest voorkomende ontwerp van tegenwoordig is de Scandinavische vintage stijl en midden van de eeuw moderne designstijl. Op dit moment ligt de focus vooral op het creëren van een gezellige sfeer waar je comfortabel kunt wonen en minder energie verbruikt. De huidige stijlen nemen afstand van meer grootse soorten ontwerpen en focussen zich op kleinere en eenvoudigere opstellingen. Dit omvat meestal huizen met uitstekende isolatie, gebruik van minder meubels en meer aspecten van kamerverlichting. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat de wereld langzaam meer neigt naar het idee om milieuvriendelijker te zijn.

 

Scandinavische vintage stijl

Scandinavisch interieur design is een inrichtingsstijl die wordt beïnvloed door Scandinavische esthetiek en functionaliteit. De belangrijkste kenmerken van een Scandinavisch interieur zijn licht, ruimte en eenvoud. Dit is de reden waarom je bij dit type interieurstijl vaak natuurlijke materialen zoals hout tegenkomt. Hoewel elk huis uniek is, omvat de klassieke Scandinavische stijl doorgaans ruime ruimtes met hoge plafonds, felle kleuren en zelfs helderder wit, strakke lijnen en een huiselijke sfeer. De stijl richt zich op de fundamenten van het dagelijks leven, waaronder de keuken, verlichting, werkruimte en opslag. Het geeft prioriteit aan kwaliteit boven kwantiteit en tijdloosheid boven trendy, en brengt warmte en originaliteit in interieurs die als thuis voelen.

 

Moderne stijl uit het midden van de eeuw

Moderne stijl uit het midden van de eeuw is een interieur dat de kenmerken van Deens design omvat met strakke lijnen, minimale ornamentiek en het gebruik van materialen zoals plastic, leer en chroom. Net als de Scandinavische vintage stijl, maakt de moderne stijl uit het midden van de eeuw ook gebruik van hoge plafonds en open ramen om een ​​helder verlicht schoon interieur te bevorderen. Door het minimale gebruik van versieringen neigt het ook meer naar een zeer simplistische en minder drukke interieur opstelling. Het moderne interieur ontwerp uit het midden van de eeuw is eigenlijk een benadering van het decoreren van huizen in de jaren vijftig en zestig, gekenmerkt door open plattegronden, lage meubels, strakke lijnen en gedurfde kleurkeuzes. Het werd oorspronkelijk geïnspireerd door het werk van de Zweedse architect Gunnar Asplund en inspireerde op zijn beurt de modernistische architectuur die te vinden is in Europa, Noord-Amerika en Japan.

 

Meer woontrends

Ben je op zoek naar meer woontrends? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.